Action painting

shop FR EN home

Een action-painting kan op aanvraag voor uw event, bedrijfsfeest naar thema naar keuze in samenspraak. Dit kan bijvoorbeeld een beeld, portret of logo zijn die op korte tijd kan opgevoerd worden in een korte show.

Hier zijn 2 opties in : met verf of met zand en glitters.

Het is een vorm van abstracte kunst waarbij de schilder geconfronteerd wordt met een meestal groot doek als de voornaamste werkelijkheid, dat hij te lijf gaat. De kunstenaar probeert de actie, de geste van het maken, op het doek over te brengen. Het kunstwerk is een herinnering aan de handeling, de actie (bijvoorbeeld het ritmisch drippen van verf "over all" op een groot doek). Action-painting is daarom spontane schilderkunst, waarin de bewegingen van de kunstschilder duidelijk te herkennen zijn. Niet wat er afgebeeld wordt is van belang maar het in het werk zijn van de kunstenaar door de spontane handeling van het maken.

Jacson Pollock, de belangrijkste schilder van deze techniek, gebruikt de drippingtechniek, waarbij verf op een enorm doek wordt gespat, gedruppeld (dripping), gespoten en gesmeten, met als resultaat een uitermate complex netwerk van kleurige lijnen. In deze "over all paintings" verliest het werk de traditionele referentiekaders van hoogte, breedte en diepte en elke verwijzing naar perspectief.

action painting